lördag 22 november 2008

Stöd Lönnplanen - flytta till Williamsburg

Efter att rapporter kommit om att USA går i konkurs och kan räknas ut kanske redan 2025 gråter vi såklart några sympatitårar för våra systrar och bröder men inser samtidigt att Amerika därmed nu blir en ännu mer creddig "underdog". Likväl är det vår uppgift som kommande stormaktseuropeer att ta vårt ansvar.

Maple Leaves presenterar den reverserade Marshallplanen, vi kan kalla den "The Maple Plan" eller helt enkelt Lönnplanen. För att stödja våra vänner i väst och betala tillbaka vår 1940-talsskuld samtidigt som vi passar på att göra sluga investeringar i en framtida konsumtionsmarknad, uppmanar vi alla att relokalisera er till valfri amerikansk ort och ta alla era vänner med er. Om en permanent flytt kan verka lite väl dramatisk ser vi inga problem med att man börjar med att bara tillbringa lite mer tid i det förlovade landet.

I Maple Leaves arkiv (se vänsterspalt) finns redan åtskilliga berättelser om och beskrivningar av framträdande amerikanska platser men ett område som ständigt pockar på ytterligare uppmärksamhet är Brooklynstadsdelen Williamsburg.

Williamsburg var fram tills relativt nyligen ett delvis övergivet industriområde samt bostadsområde med främst polska invandrare och judiska chassider men har under de senaste tio åren tilldragit sig betydligt bredare publik. Det var inledningsvis främst hipsters, musiker och konstnärer som valde att flytta ifrån Manhattan, över floden till det lite billigare Williamsburg. Nu för tiden är Williamsburg dock så allmänt uppskattat och barnfamiljsvänligt att New York Times skriver om unga svenska barnfamiljer där som "fikar" hemma hos varandra. Vad vi vill säga är att vare sig man är konstsuktande ungdom eller svensk barnfamilj har man en plats i underbara Williamsburg. En del kan nog tycka att det blir lite för tillrättalagt med all fika men då kan man bara flytta vidare till det närbelägna Bushwick som är "det nya" Williamsburg i den ständigt pågående gentrifieringen.

Ta ditt ansvar, stöd Lönnplanen.

Nånstans i Williamsburg

Under Brooklyn Bridge i närbelägna D.U.M.B.O

Tunnelbanestationen
Marcy Avenue

Typiskt Williamsburghus

Brooklyns White Rabbits

1 kommentar:

Erik sa...

Det haglande i morgse.

Vi åker tillbaka hem nu nöller.

Köpa Hummer i muskegon och köra ner mot CA?