måndag 11 februari 2008

Leaving Borås

Äntligen hemma i Förenta Staterna igen! Vi skall inte kasta skit på Kanada, det är ett jättetrevligt land och de är mycket bättre på att dela ut arbetstillstånd än sina grannar i söder. Men, de saknar lite saker, tyvärr. Tänk Borås. Borås är en jättefin stad. Trevlig och bra på alla sätt, man hade säkert kunnat bo där ett helt liv och varit nöjd, djurpark och fotbollslag och allt. Mindre än en timme från Borås ligger Göteborg. När man har varit i Göteborg en gång inser man att det är lite bättre där. Lite större, lite fler saker att göra, lite bättre kultur och lite bättre väder. Precis så är vår känsla för USA gentemot Kanada och därför är vi oerhört nöjda att vi lämnat Nordamerikas Borås för den här gången.

Vår tidigare USA-vistelse utspelade sig för någon månad sedan längst ner i väster, i Kalifornien och hennes grannstater. För att få lite balans tar vi nu motsatt hörn, nordost. Det var liksom här USA satte igång för lite över trehundra år sedan med te-partyn, frihetskrig och konstitutionsförfattande. Efter att ha gråhundat ner genom skid-staten Vermont och vidare genom vad-är-det-här-för-ställe-egentligen-staten New Hampshire kom vi fram till vårt första delmål; Massachusetts (ja, jag var tvungen att googla för att stava det rätt) och staden Boston. Vi bor här hemma hos vår nyfunna soff-surfar-vän Emerson och hennes lilla galna hund.

Staden Boston ligger på en halvö, är så gammal det blir här i USA och har kanske en miljon invånare. På andra sidan floden ligger universitetsstaden Cambridge med både Harvard och MIT och en himlans massa studenter. Vi har under två dagar lallat runt och myst de timmar solen har värmt våra sargade kroppar, för att ta skydd över en kaffe på något café när nästa snöstorm överrumplat oss. Idag var vi på John F Kennedy-museum och blev förvånade över hur bra det var. Inte alls överdrivet glorifierande utan enkelt, informativt och lagom stort. Själva byggnaden var också fantastiskt. Tyvärr ligger kamerasladden längst ner i en superhårt packad väska, så ni får vänta på bilderna till vi når tisdagens destination: New York.

Inga kommentarer: