tisdag 1 april 2008

Medicinsk studie

Nu har vi arbetat oss fram några veckor här i Vancouver och det är verkligen trivsamt. Känns ganska bra att komma in i en vardag igen, med regelbundna tider och allt vad det innebär. Problemet är att det ju krävs ett par månaders jobbande för att få medel för resande. Därför har vi precis bestämt oss för en ganska dramatisk men lukrativ plan för att maximera antalet dagar "on the road" innan vi måste vara hemma igen i det riktiga livet i Göteborg i höst.

Vid University of British Colombia (UBC) i Vancouver görs en hel del forskning, speciellt medicinsk sådan. Ett av alla forskarlag utreder hur kroppen reagerar på sömnbrist i samband med smärta och söker deltagare för en fyra veckors studie i detta ämne. Som deltagare skall man bo isolerad i ett rum utan fönster och utan någon som helst kontakt med omvärlden (för att inte en dygnsrytm skall störas av något utomstående). Deltagarna kommer under dessa fyra veckor få mellan 2-5 timmars sömn per dygn och under de vakna timmarna "stimuleras" med olika smärtframkallande medel, både utvärtes (nålar, tänger etc.) och invärtes (någon form av piller som också är på försöksstadie). Om man lyckas genomföra hela studien får man en saftig bonuspeng, i annat fall kommer UBC stå för alla eventuella läkarkostnader för att man ska bli återställd igen.

Som ni säkert har förstått så har vi bestämt oss för att delta i denna studie. Vi fick precis reda på att det finns restplatser kvar till en studie som börjar imorgon och kommer därför att sluta på våra andra jobb och flytta in till UBC redan ikväll. Så tyvärr kommer ni inte höra någonting från oss förrän 29 april igen, men jag hoppas att ni kommer tillbaka till bloggen då! Håll tummarna för oss, vi är lite nervösa.

Inga kommentarer: