måndag 19 november 2007

Crazy Bill

Ol' uncle Bill

Budgeten är ju begränsad va, så det var dags att spara in lite pengar. Utgifter? Ja, bensin såklart som första post. Skräpmat (främst cheeseburgare från In-n-Out) och snacks som andra. Därefter kommer ju det ofrånkomliga boendet. Så vad gör man då. Man åker till Bill's Farm Hostel i Nipomo CA såklart. Jobba två timmar, bo gratis. Låter ju strålande.

När vi till slut hittar rätt i detta Kaliforniens Mellerud kallat Nipomo, kantat av trailerparks och jordgubbsodlingar, är vi fortfarande mätta efter att ha besökt närmaste In-n-Out och blir överlyckliga. En gammal Chrysler full med hö och utan rutor, en vajande FN-flagga och "California green party"-stickers välkomnar besökaren hem till Bill. Det tar dock en dryg timme innan Bill stiger upp från sitt solpanelsuppvärmda badkar och i trasiga kalsonger och ett halvmeterlångt vit skägg hälsar oss välkomna och bjuder på egenproducerad getmjölk. Två alternativ: lägga en donation på arton dollar eller jobba för Bill i två timmar. Lätt val, jobba. Bill sätter oss snabbt i arbete med att dammsuga, klippa ut en arg egeninskickad insändare till lokaltidningen (om att bevara Kaliforniens våtmarker), laga cykel, bära ved och gräva en grop.

När vi står i mörker och gräver en stor grop blir vi oroliga. Bill kommer bärande på en yxa och vi väntar bara på instruktionen "make it six feet, okay?". Vi överlevde.

Förutom att vår goa åttiotvåårige Bill skriver artiklar i lokaltidningen är han också en ivrig förespråkare av friheten till medicinsk marijuana. Favoritcitatet från en av de tusentals tidningsurklippen uppsatta på väggarna får nog sägas vara "My doctor gave me eyedrops, my son gave me marijuana".

God bless America







Inga kommentarer: