måndag 3 december 2007

12 dagar i SF

Nu har snart 12 dagar passerat sedan vi kom till San Francisco. Vi har bott i fem olika inomhusmiljöer i fem olika stadsdelar. Just nu bor vi i det mexikanska distriktet Mission. Vi flyttade hit igår för att få lite mer stadskänsla. Förra hostelet var helt övergivet nattetid och mestadels bebott av gamlingar samt asiater med matteböcker. Det nya ligger mycket bättre bland barer och restauranger med billiga burritos och pissig inhemsk öl.

Härom dagen var vi och provsatt Al Capones cell på fängelseön Alcatraz, hemtrevlig institution med bra utsikt över SF och helpension. Bästa turistmålet hittills är dock tveklöst San Franciscos spårvagnsmuseum. För alla er som undrar vad som händer med alla de kablar som drar fram spårvagnarna så har vi svaret. De samlas i i ett rum under jorden i det otroligt fascinerande Cable Car Musem! Värt att se är även Camera Obscura, ett litet hus nere vid stranden där man kan gå in och få se hur en massa linser återspeglar vad som händer utanför. Old school analog videokamera från 1940-talet.

Annars har vi mest ätit go mat och festat. I torsdags såg vi Austinbandet Ghostland Observatory som var mycket bra. Annars har vi hunnit med en collegefest hos vår vän Julia och igår den dekadenta technoklubben End Up med tysk DJ.


[mp3] Ghostland Observatory - Sad sad city


Camera Obscura

Ghostland Observatory

Utsikt från Doloresparken

Utsikt Från Alcatraz

Alcatrazön

Kinakäk på riktigt i Chinatown (inga sju små rätter)

Inga kommentarer: