tisdag 13 maj 2008

Att turista i sin egen stad

Om vi per definition är turister eller bofasta råder det fortfarande tvivel om. Vi känner oss som bofasta eftersom vi har stadigt kneg och inte något större socialt liv att tala om, men å andra sidan har vi inte hunnit se hela Vancouver än så vi kan mycket väl fortfarande vara turister. I helgen tog vi dock till slut tjuren vid hornen och åkte på en längre organiserad scenisk tur. Victor har som anställd inom turistindustrin fått mycket värdefulla möjligheter att se alla stadens turistmål gratis och även ta med sig valfri vän (Erik). Vi passade så klart på att boka den dyraste turen i boken värde 115 dollar och åkte på 5 timmar av guidad tur med buss. Det blev mycket hard-core-turistande med klyschiga guideskämt och tidseffektiva stopp. Vi var till en början mycket, mycket entusiastiska men drog oss efter ett tag tillbaka till att äta medhavd pizza i solen när de andra turisterna sprang runt för att inte missa något. Vilket turistmål som var mest överskattat är svårt att säga men Capilano Suspension Bridge var nog nummer ett. Det blev dock en mycket trevlig dag på det stora hela taget. Vi fick också se livs levande Grizzlybjörnar vara morgontrötta samt några bonusvargar vilket väl får sägas vara höjdpunkten. Förra veckan såg vi även en mycket intressant korpulent polsk familj som hävde i sig friterade livsmedel när vi besökte delfinshowen på Vancouver Aquarium.

Nu är det bara 9 dagar kvar tills vi ger oss av på Maple Leaves' Road Trip To Heaven. Vi försöker jobba in de sista hundratalen dollar och dör lite mentalt varje dag. Dock med framtiden i tankarna under varje minut. Victor gör sig redo att säga upp sig från sin nya arbetsgivare under vilken han endast jobbat i två veckor. Han har ännu inte avslöjat något om vår resa och funderar på om han ska ta tillfället i akt och göra en spektakulär uppsägning lik George Costanzas "I'm walking out". Man får kanske bara en sådan chans i livet.

Turistbuss är det nya 2008

Kanadensisk laxdamm med flod och grejer

Den hypade hängbron

Full med tyskar

Trädgångbro, allt i spektakulär amerikansk stil

Pizzapaus

Totem

Utsikt från höga berget Grouse Mountain med Vancouver i Bakgrunden

Morgontrötta Grizzlys vill man inte ha i sin trädgård sägs det här i Kanada.

Victor Tankar båten, en smutsig och kostsam upplevelse

Delfinshow och polackspaning på Van Aquarium

1 kommentar:

Anonym sa...

Victor, jag tror faktiskt aldrig att jag sett dig så påklädd som du är på de här korten. Dunväst, halsduk och till och med mössa! Jag som inte ens trodde att du kunde äga en mössa! Jag är imponerad.

/Anna P