måndag 30 juni 2008

Riktiga Texasupplevelser

De senaste dagarna har vi varit mycket aktiva med att göra det man gör här i Austin, ingenting. Folk är så bra på att göra just ingenting att Austin skulle kunna utnämnas till världens ingenting-centrum. En aktiv dag kanske man sådär traskar ner till skivaffären Waterloo och köper sig nya Girl Talk-plattan eller bara hänger lite borta vid vinylhyllan för att sedan cykla iväg på sin rosa hipstercykel med fixed gear till kaféhänget på South Congress. Om man sedan känner att man har energi över kanske, eventuellt, man kan ta sig ner till den varma källan Barton Springs och doppa kroppen lite (alltid 67 Fahrenheit) . En riktigt hektiskt dag kanske någon ivrig individ även kan stanna till på någon av de tjugotalet vintageaffärerna och inköpa något gammalt och färgglatt klädesplagg, innan de är dags för kvällens öldrickande med livemusik. Vi vill som alltid göra samma sak som stadens invånare och har därmed slagit rekord i ingenting-aktiviteter. Det har blivit lite av vintageshoppande, lite av kaféhängande, en hel del badande och mängder av öldrickande. Vi har också gått på två riktigt bra konserter med talangerna Crystal Antlers och tuffingarna Matt and Kim.

Imorse startade vi dagen med en Texasfrukost, det vill säga pizza och Dr Pepper hemma hos våra nya vänner Matt och Dan. Vi såg Spanjackerna spela mot Deutschland, inte riktigt så spännande som man kunde ha hoppats på men trevlig morgonunderhållning. Sedan fick vi även dagens Texasupplevelse när grannens get gick bärsärk på gården och hoppade upp och bajsade på alla bilar som stod parkerade där. Getens ägare, en påtagligt fet bilmekaniker med bar överkropp och byxorna nere vid knäna kom dock till vår undsättning.

Efter lite öl och barbeque har vi nu tagit beslutet att flytta ifrån Desiree till Taylor de sista dagarna innan vi åker mot New Orleans inför 4th of July.

Crystal Antlers

Matt and Kim

Commander in Chief i Texas statshus

statshuset Capitol

Bad vid Barton Springs

Inga kommentarer: