onsdag 2 juli 2008

"Jag tog mig inte hela vägen till toppen av näringskedjan för att bli vegetarian"

Igår utforskade vi ytterligare en av Texas mytomspunna ting, nämligen KÖTTET. Allt är ju som bekant "stort i Texas" och så även köttportionerna. Efter att ha frågat runt efter riktiga "texasupplevelser" bland urtexare fick vi tips om att åka ut till restaurangen Salt Lick en halvtimme utanför Austin. Salt Lick (som alltså betyder saltsten) skulle vara områdets bästa och kändaste barbequerestaurang.

Vi bestämde därför oss för att göra kvällen till en seriös Texaskväll och packa båten full med Texasbor, Texasöl och friskt Texashumör. Vi åkte sedan en halvtimme bort från all sans och reson, lyssnandes till republikan-Texas-anti-abort-country. Väl framme stod vi inför valet att beställa en lämplig portion kött. Man kunde antingen beställa en kombinationstallrik med grillade revben, nötbringa och korv serverat med potatis och bönor eller välja och vraka bland de olika kötten. Man kunde också utmana ödet och beställa all-you-can-eat rätten, vilken innebar fri tillgång till allt kött i restaurangen. Några av oss var modiga nog att anta denna Texasutmaning andra fegade ur och fick endast ett par hundra gram kött var. Därför kan förmodligen endast Vic och Hank nu åka ifrån denna stolta delstat som hedervärdiga Texasbor. Minst ett halvkilo kött bör nämligen vara den köttkvot varje besökare vid ett tillfälle ska ha ätit innan han eller hon lämnar staten, det är i alla fall Maple Leaves tolkning av seder och bruk.

Uppladdning med Texasposer och ölkylbox

Rejäl inredning för rejäla portioner

Allt under en strikt tidsbegränsning

Det stolta sällskapet

Lite kött, mer är påväg

Ett halvkilo kött senare...

Inga kommentarer: