onsdag 23 juli 2008

Pitchfork och batik

Vi har haft en ganska spektakulär tid här i Chicago skulle man kunna säga. Lite musikfestival, lite batiktröjafest, lite Batman och lite pizza på Chicagovis.

Det hela började i fredags när vi kom upp från St Louis och gick på Pitchforks Music Festivals första dag. Mission of Burma och Sebadoh följdes av Public Enemy som med otrolig energi och mängder av svordomar framförde skivan "It takes a nation of million to hold us back" kanske festivalens basta framträdande.

Eftersom vår planering som vanligt var urkass hade vi på kvällen efter konserten ingenstans att bo. Som tur var kom en kvinna och förbarmade sig över oss när vi satt i bilen och letade efter möjliga parkeringar att sova på. Hon hette Amy och hade en stor designinredd lägenhet i Downtown Chicago och nån slags Budweiserpojkvän som hette Sal. Hur som helst fick vi sova hemma hos Amy en natt och slapp natten från helvetet på någon strand längst med Lake Michigan.

Pitchfork fortsatte sedan att övertyga i två dagar med fantastiska spelningar av band som Animal Collective, The Hold Steady, The Apples in Stereo, Les Savy Fav, HEALTH, Spoon, !!!, Caribou och Spiritualized samt några mindre övertygande spelningar av Vampire Weekend och Jay Retard. Cut Copy hann inte dit i tid till vårt stora förtret. Festivalstämningen på Pitchfork var inte helt oväntat mycket Hipster med mat från wholefoods och lokala bohemer som sålde handgjorda smycken och bandposters. På det stora hela taget var det helt underbart, mycket avslappnat.

Efter festivalens slut har vi mest hängt runt i "The Windy City" med vår nya vän Nicky som vi bor hemma hos. Vi har traskat runt och spanat in lite av all arkitektur som staden är känd för. Vi har varit på alla de kända barerna och hängen i nordvästra Chicago. Vi har sett Chicagoinspelade Batman: the Dark Knight. Vi har inte åkt upp i Sears Towen men vi har haft en batikfest och gjort våra egna batiktröjer eftersom vi är övertygade om att det är en trend som är påväg. Vi har ätit lite Chicago-pizza tillsammans med Nikkys hårsalongpolare. Erik har fått en ny rocka-billy-frisyr.

Idag ska vi dock med stor sorg lämna Chicago och åka vidare mot Minneapolis och St Paul "the Twin Cities".

På återseende

Banken med presenning

Spiritualized

The Bean

Hank och Nikky

Millennium towers

Animal Collective


Nya frillan

Pitchfork med Sears Tower i bakgrunden

Amys lägenhet som vi fick kvarta i




The Hold Steady

Corn Dog!

Inga kommentarer: