måndag 28 juli 2008

Ost och Wisconsin

Vi sitter på en bar i Minneapolis i sällskap av en samling människor vi endast träffar av hövlighet. För en gång skull är vi djupt besvikna på resultatet av vår Couchsurfingsökning och vår värd Nates sociala förmåga. Nate och hans vänner är inte otrevliga, de är bara totalt olika oss och saknar all vilja att utforska det okända.

- Äh va fan jag står inte ut, ska vi köra till Chicago, redan i natt säger Erik.

- Vi kör till San Francisco jag pallar inte mer, vad är det, typ 30 timmar va? utbrister Victor.

- Jag messar Jessica i Chicago så skriver du till Miguel i San Fran sen.


Efter lite mobilkorrespondens med landets kreativa hörn kommer vi fram till at köra till Chicago så fort vi lyckats skaka av oss datorsupport-Nate och hans gelikar. Minneapolis har vid det här laget gjort oss djupt besvikna. Visst finns det ett par schyssta häng här och där men vår dröm om ett oupptäckt Seattle har gått i tusen bitar.

Dagen efter packar vi ihop våra saker och tackar för oss. Pengar kan köpa både platt-TV och dyr lägenhet mitt i stan men inte mycket mer än så, det får bli dagens läxa. Vi behöver en ny injektion av vi-lever-för-dagen-människors entusiasm och galenskap. Good bye Minnesota, om våra vägar aldrig möts igen, då må det så vara.

Av praktiska själ tvingas vi dock omvärdera vår resrutt innan vi ens kommit ur St Paul. Jessica är upptagen dagen efter och vi har ingenstans att bo i Chicago. Med en nu lite nedstämd syn på tillvaron återgår vi till vår orginalrutt mot Detroit runt Lake Michigan. Istället för fallafel och PBR i Bucktown blir det nu istället Wisconsin, staten som endast är känd för sin ost.

- Asså jag gillar ost, det är inte det, men det här är ju som att åka på semester till västgötaslätten: du vet sånt man gör när man blir gammal och trött, säger vi tagna av stundens storstadssug.

Vår sinnesstämning förhöjs dock betydligt efter ett power stopp på ett ölbryggeri med gratis provmakning i Chippewa Falls. Med ny tro på både Wisconsin och Västgötaslätten åker vi vidare bland åkrar och mjölkkor. Vi handlar mat och bensin i ett litet samhälle som heter Cadott och kommer slutligen på varför Wisconsin trots allt bör betraktas som beboligt. Osten och bensinen är billigare än i någon av de andra 26 delstaterna vi hittills varit och vad kan man allvarligt talat mer önska sig? Så nu sitter vi här i Jazzbåtens baggage och äter ost och lyssnar på Janis Joplin, inte alls så illa.



2 kommentarer:

.:Christopher:. sa...

Wow I'm completely sorry you had such a horrible experience in Minnesota! I want to tell you that that would never happen again but I can't say that because it might.

You just stayed with the wrong people. Some people just need to get up and realize that the same route they do everyday isn't exciting and fun and they could be doing much more fun things!

I wish I would of found out about your trip earlier so I could of arranged something.
I could of showed you around and even showed you the castle that is the swedish institute!

send me an email or something if you don't mind but until than i'll just keep reading about your adventures. :)

chrisfigueroa16@gmail.com

hejda

Anonym sa...

wow, victor har sååå korta skjorts, så sjukt snyggt alltså!