lördag 26 juli 2008

På plats i Minneapolis

Vi tog det lite lugnt igår morse och kom iväg från Chicago ganska sent vilket gjorde att vi valde att köra de kanske 70 milen till Minneapolis under två dagar. Natten tillbringade vi på en camping utefter motorvägen någonstans mitt ute i Wisconsins vildmark. Även om inte själva campingplatsen var någon höjdare så blev det ganska mysigt ändå med lite medhavd Abbas senapssill från en svensk delikatessbutik i Chicago.

Staten Wisconsin verkar inte innehålla någonting. Det sägs att den är känd för sin ost, men alla stater måste ha något de är kända för och det var ju inte direkt så att vi fick köra slalom för att undvika ostfabrikerna på vägen hit. Tyvärr måste vi korsa staten igen nästa vecka när vi kör österut mot de stora sjöarna. Efter New Mexico utser vi härmed Wisconsin till den tommaste staten, dock med ett mer fördelaktigt klimat vilket lyfter den lite på vår totalranking.

Hur som helst kommer helgens aktiviteter vara förlagda i Minnesotas största stad, Minneapolis. Det är en av de kanske mer kända "Twin Cities" där den andra halvan kallas för St Paul. Minneapolis var ett av de populäraste resmålen för skandinaviska utvandrare när det begav sig och vi har redan spottat ett gäng svenskklingande namn. Idag är staden ett kulturellt center med en ung och hip befolkning som gillar musik, konst och teater. Ikväll ska vi gå och titta på det lokala bandet Lucy Michell and the Velvet Lapelles tillsammans Nate, vars soffa vi sover på.

1 kommentar:

.:Christopher:. sa...

Wisconsin doesn't really contain to much haha They are also known for their really good beer that is brewed in Milwaukee so when you go back through Wisconsin try and taste some of the local beer.

I live in Minneapolis and hope you enjoy your stay here! If you make your way to mall of america give my cell phone a call if you want to get into the Worlds Largest Underground Aquarium :P Hope you enjoy your stay!

1-218-244-5777