tisdag 8 juli 2008

Fyra stater på en dag

New Orleans var som sagt en underbar stad. Det oerhört låga tempot kanske berodde delvis på att folk firade sin nationaldag (vilket vi inte var sena att hänga på) men hur som helst förstod vi att här i den här stan händer det inte så mycket. På ett bra sätt.
Vi lämnade "the Big Easy" och Louisiana igår morse och körde norrut. På vägen ut ur staden såg vi fler övergivna hus och bostadsområden där allt var utblåst och ingenting gjorts sedan orkanen. Även utanför staden på Mississippis sydkust var fortfarande förödelsen total på flera ställen. Man kan väl visserligen förstå dem, varför bygga upp allt när det ändå förr eller senare kommer komma en till?

Efter hårt ostronfrossande i den lilla kuststaden Mobile i Alabama lämnade vi kusten och drog oss in i den djupaste södern. Det visade sig att här får man minsann inte köpa vin på en söndag. Här kan man se stora kolsvarta reklamskyltar efter vägarna med text i vitt:

"Don't make me come down there"
-God

Favoriten är dock TV-pastorn vi såg på motellrummet utanför Atlanta som lovade att inom 120 dagar skulle gud se till att folks huslån var avbetalade. Han kunde dock inte säga hur, men ville gärna låna ut pengar. Ja, vi hade väl väntat oss detta. Men det är ändå ganska festligt att se det.

Efter motellnatten åkte vi in till femmiljonersstaden Atlanta och hängde lite i OS-parken från 1996 och därefter i den alternativa stadsdelen "Little Five Points" före vi körde raka vägen till den lilla collegestaden Athens, också den i staten Georgia.

Här har vi precis slått läger för natten i camping utanför staden och skall alldeles snart åka in för att beundra stadens omryktade musikscen på någon form av hemlig konsert gömd någonstans bakom en möbelaffär. Mycket oklart. Vi vill även passa på och ta tillfället i akt och tacka vädret som nu äntligen bestämt sig för att vara lite svalare. Tack.

Ostronrestaurang i Alabama

Camping utanför Athens



2 kommentarer:

Anonym sa...

Hello boys, this is Lindsay from Tucson. Just saying hello, hope everything is going well. I lost that paper with your emails in my fucking mess of a house and i wanted to send some pictures! So anyways mine is linsaad@yahoo.com. Hit me up next time you're in AZ. Much love and peace

Anonym sa...

gdfgdf