fredag 11 januari 2008

Jobbletande

Just nu ligger vi båda två mitt inne i en hård jobbletarperiod. Idag har vi roat oss med någon form av myndighetspoängpromenad. Första stoppet var "Service Canada" (arbetsförmedlingen) där vi vann på "Social Insurance Number"-lotteriet och fick vårt niosiffriga kanadensiska personnummer. Efter det bar det av mot "Immigration-Québec" (migrationsverket) där vi försökte skriva in oss på en franskakurs för invandrare. Vi kan inte franska. Vi är invandrare. Vi fick inte ändå. Vi gick därifrån.

Efter migrationsverket gjorde vi ett snabbstopp på vad vi tror var vägverket (allt är på franska, vi förstår inte vart vi går) för att fixa fram ett Quebecskt körkort, men kön var avskräckande lång. Istället gick vi till dagens fjärde stopp; "Régie de l´assurance maladie du Québec". Vad kan nu detta vara, tänker du liksom vi och ångrar litegrann att du gjorde det urkorkade valet att lära sig bilindustrins och weiss-bier-drickarnas språk, istället för det betydligt vackrare och mer användbara franska språket. Vi tror det var försäkringskassan och vi vet att vi var på jakt efter ett "Health Insurance Card". Dock fick vi kalla handen; glöm det ni stackare på temp-arbetstillstånd, det blir ingen kanadensisk sjukvård för er, glöm det.

Dagen får ändå ses som lyckad, nu är allt klart för att hitta ett jobb och börja knega. Alternativen är plocka disk, bygga brevlådor, diska disk, packa plastflaskor, fnaska, sälja kaffe och torka golv. Victor vill bli handmodell, efter en komplimang från främling på bussen om sina fina händer, så nu går han omkring med grytvantar på händerna för att inte lida samma öde som George Costanza. Erik har sökt jobb som TV-spels-testare och skall göra TV-spels-testar-test imorgon, spännande. Finns nog ingenting bättre än att stirra in i en TV och spela TV-spel hela dagarna för minimilön.


Kvällen kommer vigas åt CV-skrivning på golvet i vår lägenhet, samma golv vi sover på, äter på, tittar på film på, läser på, funderar på och jagar myror på. Att säga att lägenheten är sparsamt möblerad är en grav överdrift.

3 kommentarer:

Das Båt sa...

Glöm att franska är vackrare än tyska. No chance in hell. Bygg brevlådor för tyssan, verkar ju hur sweet som helst.

/Moremore

Anonym sa...

Tjena, vart kan man söka till tv-spels testare? Försöker hitta något liknande!

Anonym sa...

Ja snälla berätta vart man kan söka till tv-spels testare...